XALQARO VA MILLIY KORXONALARDA KORPORATIV BOSHQARUV TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH NUQTAI NAZARIDAN BOSHQARUV SHABLONLARINING AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada korporativ boshqaruv tizimini takomillashtirish uchun xalqaro va milliy korxonalarda boshqaruv shablonlaridan foydalanishning afzalliklari va kamchiliklari o‘rganiladi. Tadqiqot menejment shablonlarining tashkiliy boshqaruvning turli jihatlariga, jumladan, standartlashtirish, samaradorlik, qarorlar qabul qilish va miqyoslash imkoniyatlariga ta'sirini baholaydi. Har tomonlama tahlil qilish orqali maqola turli biznes kontekstlarida boshqaruv shablonlarini qabul qilishning afzalliklari va kamchiliklari haqida tushuncha berishga qaratilgan. Topilmalar boshqaruv shablonlarining jarayonlarni soddalashtirish va izchillikni rag‘batlantirish potentsialini ta’kidlaydi, shuningdek, optimal natijalarga erishishda moslashtirish va moslashuvchanlikning muhimligini ta’kidlaydi.