MUMTA’LIM FANLARIDAN YAKUNIY DAVLAT ATTESTATSIYASINI TASHKIL ETISHNING JORIY MEXANIZMLARI TAHLILI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim bitiruvchilarining matematika fanidan yakuniy davlat attestatsiyasini tashkil etishning joriy mexanizmlari tahliliy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Jarayonni tashkil etishning me’yoriy-huquqiy asoslari ochib berilgan. Shuningdek, bitiruvchilarning yakuniy davlat attestatsiyasi va oliy ta’lim muassasalariga kirish imtihonlarini tashkil etishdagi mavjud muammo va kamchiliklar bo‘yicha tahliliy mulohazalar keltirilgan.