ЎЗБЕКИСТОН ҲУДУДЛАРИДАГИ ҚАДИМГИ ВА АНТИК ДАВР ДАВЛАТЧИЛИГИ РИВОЖЛАНИШИНИНГ ТАҲЛИЛЛАРИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ушбу мақолада Ўзбекистоннинг турли ҳудудларида вужудга келган давлатларнинг тарихшунослиги, унинг ўзига хос жиҳатлари ҳақида сўз боради. Қадимги даврдан то антик давргача фаолият кўрсатган давлатлар, уларнинг вужудга келиш ва ривожланиш босқичлари мавжуд манда ва адабиётлар маълумотлари таҳлили асосида ёритиб берилди.