HUQUQIY MADANIYAT TUSHUNCHASI VA UNING TURLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2022)
Huquqiy madaniyat - bu inson madaniyatining bir qismi, muayyan jamiyatda (tsivilizatsiya) odamlarning ijtimoiy-huquqiy yo'nalishi vazifasini bajaradigan normalar, qadriyatlar, huquqiy institutlar, jarayonlar va shakllar yig'indisidir.Huquqiy madaniyat madaniyatning biron bir turi (moddiy, ma'naviy va boshqalar) bilan to'liq mos kelmaydi, shuning uchun moddiy va ma'naviy komponentlarning o'ziga xos, o'ziga xos kombinatsiyasini yaratadi. Huquqiy madaniyat siyosiy madaniyat bilan muayyan umumiy chegaralarga ega, chunki davlat, siyosiy munosabatlar sub'ektlari faoliyati huquqiy munosabatlar doirasiga kiradi.