KONFLIKTOLOGIYANING RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA UNING UMUMIY TASNIFLANISHI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Insoniyat tarixi vujudga kelibdiki, doimiy ravishda qarama-qarshiliklar, urushlar, ziddiyatlar, to`qnashuvlarga boy bo`lib kelgan. Konflikt insoniyat eng katta yuzlashgan va yuzlashib kelayotgan real hodisalardan biri hisoblanadi. Hozirgi kundagi konfliktlarni samarali hal qilish va ularga nisbatan to`g`ri diagnoz qo`ya olish uchun, avvalo, konfliktning kelib chiqish tarixi, omillari, elementlari va asosiy bosqichlarini tadqiq etishga zaruriyat tug`iladi. Insoniyat hayoti mobaynida tinchlikka erishish, ozod va mustaqil yashashi uchun bosib o`tgan yo`lini konfliktlar bilan o`zaro chambarchas bog`lash ilmiy sohada ham keng tadqiq etib kelinadi.