NAQSHI RUSTAMDAGI SHOH NEKROPOLINING QURILISH TARIXI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Nekropol Eronda joylashgan tarixiy joy boʻlib, unda bir qancha qadimgi fors shohlari, jumladan Buyuk Doro va Kserks I qabrlari joylashgan. Ushbu tarixiy ob’ekt Ahamoniylar davlatining tarixi va ahamiyati, shuningdek, uning hozirgi holati haqida maʼlumot beradi. Mazkur maqola Naqshi Rustamdagi Shoh Nekropoli haqida ma’lumot beradi.