ADABIYOTDA AN’ANA VA NOVATORLIK XUSUSIDA (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Mazkur maqolada anʼana va novatorlik tushunchalari adabiyotshunoslikda eng muhim muammolardan biri sifatida tadqiq etilgan. Mazkur muammo nafaqat adabiyotshunoslikning asosiy muammosiga aylangan, balki madaniyat, sanʼat, falsafa kabi fanlarda ham o‘rganilishi xususida so‘z yuritilgan. Аdabiyotshunoslikdagi bu muammo, ayniqsa, rus va o‘zbek olimlari tomonidan tadqiqotlar olib borilganligi, hatto, konsepsiyalar ishlab chiqilganligi xususida fikrlar bildirilib, bugungi adabiyotda asosiy pozitsiyani egallayotganligi misollar orqali isbotlashga harakat qilingan.