RADIOALOQA TERMINLARINING DERIVATSION XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maqolada o‘zbek tili radioaloqa sohasida qo‘llaniladigan birikma terminlar haqida fikr yuritiladi. Sohaga oid terminlarning komponentlari miqdori bo‘yicha turlarga ajratilib o‘rganilgan va har bir tur soha terminlari misolida yoritib berilgan.