HOMILADORLIKNING BELGILARI. HOMILADORLIKNI DASTLABKI OYLARIDA ANIQLASH (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Mqolaning mazmuni homiladorlikning belgilari, alomatlari haqida uning qanday namoyon bo’lishi hamma ayollarda biroz yoki tubdan farq qilishi mumkin. Ba’zi ayollarda homiladorlikni ko’rsatadigan dastlabki belgilar mavjud bo’lsa, ba’zilari o’zlarida hech qanday o’zgarish sezmaydilar. Tuxum hujayra urug’langanidan keyin ayol organizmida qator gormonal o’zgarishlar kuzatiladi. Quyida organizmdagi gormonal o’zgarishlar ta’sirida yuzaga kelayotgan o’zgarishlar haqida to’xtalib o’tamiz.