INGLIZ VA O'ZBEK TILLARIDA QARDOSHLIK OTLARINING LINGVOMADANIY TAVSIFI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Bugungi integratsiyalashuv jarayonida O‘zbekiston hamda jahon xalqlarining umumiy nuqtalari yoki jahon xalqlariga bag‘ishlangan tadqiqotlar alohida ahamiyat kasb etadi. Bu tadqiqotlar tilshunoslik va boshqa sohalarni yangi daliliy materiallar bilan boyishga xizmat qiladi. Til yuzasidan amalga oshirilishi lozim bo‘lgan ilmiy tadqiqotlarga Respublikamiz Prezidenti SH.M. Mirziyoyevning quyidagi fikrlarini keltirishimiz mumkin: “Biz zamonaviy taraqqiyotning kaliti aynan ilm-fan va ta’limda ekanini chuqur anglab, inson kapitaliga investitsiya kiritishni davlat siyosati darajasiga ko’tardik.”. Bundan tashqari ta’lim sohasi haqida gapirganda O‘zbekistonda o’rganilayotgan barcha tillar bilan bir qatorda inliz tiliga bo‘lgan qiziqish ortib bormoqda ekanligiga to‘xtaladilar.E.Sepirning yozishicha ham: “Til–bu madaniyatni ilmiy o‘rganishda yetakchilik, boshlovchilik qilishi bilan muhim ahamiyatga egadir”. O’zbekiston mustaqillikga erishganidan so’ng barcha sohalarda katta o’zgarishlar bo’ldi. Har sohada yoshlar uchun ulkan imkoniyatlar yaratildi.Hozirgi kunda globallashuv munosabati bilan tilda madaniyatlararo o'zaro tushunishga qiziqish ayniqsa yuqori. Til deganda dunyoning har qanday tasviri, har bir millat o'ziga xos bo'lgan dunyo namunasi tushuniladi. Har bir etnik madaniyat o'ziga xos va o'ziga xosdir.