QIZLAR ORASIDA ALGODISMENOREYA VA UNING KECHISHI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Deyarli ko’pchilik ayol va qizlarimiz hayz ko’rish paytida tananing qorin, bel, qov sohalarida noodatiy og’riqni his qiladilar. Lekin juda kamchiliklarigina odatiyga aylanib ulgurgan bu hodisa ayol jinsiy sistemasida kechayotgan disfunksional o’zgarishlar alomati ekanligini his qilmaydilar. Bu esa shifokorga murojaat qilish va turli tekshiruvlardan o’tish uchun bir signal rolini o’ynaydi. Demak, ushbu maqolada biz ayol tanasining reproduktiv organlari faoliyatida ko’plab o’zgarishlar bilan birga keladigan algomenoreya ta’rifi, turlari, namoyon bo’lishi va davolash usullari bilan tanishamiz.