ҚОРАҚАЛПОҒИСТОНДА СУВ ТАНҚИСЛИГИ ШАРОИТИДА СУҒОРИШ УСУЛЛАРИНИНГ САМАРАДОРЛИКЛАРИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Қорақалпоғистон Республикаси Амударёнинг охирида, дельтада жойлашганлиги сабабли бу ерда Орол бўйи шароитида сув танқислиги тез тез такрорланиб 1999-2001 чи йиллари 39-41%, 2007-2010 чи йиллари 50-55% ҳамда сўнгги йиллари сув таминаты 54-58 % га тенг бўлиб, денгизга умумий сув тушмай қолди. Ҳозирги вақтда дунё аҳолисининг 3,6 миллиарди сув етишмовчилигидан қийналаётган вақтда Қорақалпоғистонда да сув таъминати прогнози яхши эмас.