ILK OʻRTA ASRLARDA SURXON VOHASI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maqolada Rossiya imperiyasi davridagi Surxon vohasining geografik joylashuvi, iqlimi, sug‘orish imkoniyatlari, qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishi, undagi savdo-sotiq, dastlabki sanoat korxonalari faoliyatiga oid davriy matbuotdagi ma’lumotlar tahlil qilingan.