МАККАЖЎХОРИ НАВЛАРИНИ ДОН ВА СИЛОС ҲОСИЛДОРЛИГИГА ГЕРБИЦИДЛАРНИ ҚЎЛЛАШ МУДДАТЛАРИ ВА МЕЪЁРЛАРИНИНГ ТАЪСИРИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ушбу мақолада маккажўхори етиштиришда биринчи навбатда унинг донидан юқори ҳосилдорлик олишга қаратилган. Бунинг учун барча мавжуд агротехник тадбирлардан фойдаланиш зарурлиги , замонавий интенсив деҳқончилик қилишда қишлоқ хўжалиги экинлари орасида учрайдиган бегона ўтларни йўқотиш асосий тадбирлардан эканлиги ёритилган. Маккажўхоридан юқори ҳосил олишда қўлланилган гербицидларнинг таъсири ўрганилган.