О'ZBЕK TILIDAGI GAZЕTA VA JURNALLAR SARLAVHALARINING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada o'zbek tilidagi gazeta va jurnallarning sarlavhalari lingvistik va lingvakulturalogik jihadlari tahlil qilingan. Ularning bizning yurtimizda ilk bor paydo bo'lishi tarixi va sarlavhalarga munosabatlar haqida ma'lumotlar keltirilgan. Sarlavhalarning turli grammatik kategoriyalarda kelishi, qisqa yoki uzoqligi, uyushiq bo'laklar, qofiya, undalma va boshqalardan foydalanish holatlari respublikamizdagi eng ommabop gazeta va jurnallardan olingan misollar bilan tasvirlangan