MAKKAJO‘XORI POPUGINING OQSIL TARKIBI TAHLILI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Makkajo‘xori stigmasi - uzunligi 20-25 sm ga yetgan tolalar yoki "sochlar". Tolalar changlashdan oldingi davrlarda makkajo'xori yosh quloqlaridan yig'iladi. Bu vaqtda makkajo'xori sochlari eng aniq shifobaxsh xususiyatlarga ega. Yetilgan Makkajo’xori popugining tarkibida quyidagi shifobaxsh moddalar mavjud.