ШОЛИНИ КЎЧАТ УСУЛИДА ЕТИШТИРИШДА ЭКИШ СХЕМАЛАРИ ВА БИОПРЕПАРАТЛАР ТАЪСИРИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ушбу маколада шолининг Искандар навини етиштириш схемалари ва биопрепаратлари усулларини куллаш тасирини урганиш услублари куйидагича. Ўзбекистон шоличилигида ҳосилдорлик кўрсаткичлари жаҳон шолчилиги кўрсаткичларидан пастлигича қолмоқда. Бунинг ўзига хос объектив ва субъектив сабаблари кўп бўлиб, шулардан бири дунё шоличилигида бошқа амалиётида кенг қўлланилаётган инновацион, ресурстежамкор технологиялардан фойдаланилмай келинаётганлигидир.