ҒЎЗАПОЯЛАРНИ ИЛДИЗ БИЛАН ЭГАТГА ЙЎНАЛТИРУВЧИ КОМБИНАЦИЯЛАШГАН ШНЕКЛИ АГРЕГАТНИ ЛОЙИҲАЛАШ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ерни экишга тайёрлашдан ҳосилни йиғиштириб олишгача бўлган даврда далаларга 15-20 марта машина-трактор агрегатлари юритилмоқда. Уларнинг ғилдираклари излари юзаси йиғиндиси ишлов берилган майдон юзасига нисбатан икки марта кўп. Бу маълумотлар далага машина-трактор агрегатларини юритишлар сонини кескин қисқартириш зарурлигини кўрсатади. Юқорида айтилганлар пахтаси териб олинган ғўзапояли далаларни пушталаб экишга тайёрлашнинг энергия ва ресурстежамкор, тупроқни ҳимоя қилувчи технологияларини такомиллаштириш ва уни амалга оширадиган комбинациялашган агрегатларини ишлаб чиқиш зарурлигини кўрсатади.