TIBBIY MAXFIYLIK (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maxfiylik shifokorning bemorlarga nisbatan asosiy vazifalaridan biridir. Bu Bosh Tibbiyot Kengashining "Yaxshi tibbiy amaliyot" hujjatida, shifokorlarning axloqiy va huquqiy qarorlarini yo'naltiruvchi hujjat bilan belgilanadi. Maxfiylik burchi shifokorlar va boshqa sog'liqni saqlash xodimlaridan o'zlarining bemorlar haqidagi ma'lumotlarini sog'liqni saqlash guruhida maxfiy saqlashlarini talab qiladi, ba'zi bir aniq holatlar bundan mustasno.