ME’DA TOTAL REZEKSIYASIDAN KEYIN 12 BARMOQLI ICHAKDAN ME`DA YARATISH (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ovqat hazm qilish murakkab jarayon bo`lib, bunda og`iz bo`shlig`i, halqum, qizilo`ngach, me’da, ichaklar, jigar ishtrok etadi. Me’da funksiyasi buzilganda ovqat hazm qilishda muammolar kelib chiqadi. Me’da saratonlari uchragan hollarda ovqatning nafaqat ingichka ichakka o`tishi, balki me’daga oziq mahsulotlarini kirishi qiyinlashadi.