ИССИҚЛИК ТАЪМИНОТИ ОЧИҚ ТИЗИМЛАРИДА ЎЗГАРУВЧАН ГИДРАВЛИК ТАРТИБЛАРИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Гидравлик режимларни тартибга солишнинг мақсади тармоқ бўйлаб ва унинг алоҳида бўлимларида нормал қайтиш суви оқим тезлигини таъминлашдир. Очиқ тизимларда ўзгарувчан гидравлив тартибнинг ўзига хослиги шундаки, иссиқлик тармоғидан иссиқ сув таъминотига сув олинишида иссиқлик тармоғи контуридаги элементларида бир хил миқдорда сув харакатланмайди.