TO‘RTBURCHAKAKLI IKKI QARAMA-QARSHI TOMONI ERKIN PLASTINKANING ERKIN TEBRANISHINI TEKSHIRISH (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu ishda elastik plastinkaning chiziqli tebranishlari masalasi qaralgan. Plastinka materiali gisterezis tipidagi elastik dissipativlik xossasiga ega bo‘lib. Qaralayotgan sistemaning matematik modeli olingan holda bir nechta holda plastinkaning tebranishlari qarab o‘tilgan.