EZRA POUND SHE’RIYATIDA IMAJISM IFODASI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada Amerikalik shoir Ezra Paund she’rlarida qo’llagan imajismning o’rni va vazifalari tahlil qilingan. Shuningdek, shoir she’rlarining xilma- xilligi, badiiy jozibadorligi hamda o’ziga xos she’riy uslubni yarata olgan shoir mahorati haqida mulohaza yuritilgan. Ezra Paundning aynan imajismga oid she’rlari hozirgi davrda ham sevilib o’qilishi va ularda qo’llanilgan aniq tasvirlar haqida fikr bildirilgan.