ASALARILAR NISHINING TUZILISHI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
maqolada asalarining nish a’zolari juda murakkab tuzilganligi va qorinning oxirgi halqasi tagida joylashganligi. Nishning markaziy qismini salazka, ya’ni chanacha yoki harakatlanmaydigan qism egallagan, chanachadan juft o‘simta va plastinka boshlanadi. Chanachada esa stilet yoki harakatlanadigan qism o‘simtasi yondoshgan. Chanachadagi o‘qning o‘yilgan yo‘nalishi bo‘ylab, stilet harakat qiladi. Stiletning orqa atrofi sezish tukchalari bilan qoplangan, ikkita yumshoq plastinka yordamida bekilib turishi keltirilgan.