MAMLAKATIMIZDA MIS SANOATI KLASTERINI TASHKIL ETISH VA RIVOJLANTIRISHNI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda resurs soliqlari va mol-mulk solig‘i bo‘yicha samarali foydalanishda soliq tizimining ta’sirchanligini yanada oshirishga oid ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Bundan tashqari soliqqa tortish maqsadida tabiiy boyliklarni iqtisodiy jihatdan guruhlash va ularning xususiyatlarini ko‘rsatib berish, tabiiy boyliklarni soliqqa tortishga oid ilmiy-tadqiqot ishlarini nazariy tahlil qilish, tabiiy boyliklarni soliqqa tortishning xorij tjribasini qiyosiy jiahtadan tahlil qilish va uning o‘ziga xos xususiyatlarini yortib berish.