QARAQALPAQ TILI SÓZ JASALIW TARAWIN OQITIWDA «SIN KÓZQARASTAN OYLAWǴA ÚYRETIW» STRATEGIYASIN QOLLANIW (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Strategiya túsiniginiń mazmunı keń. Onıń metodikalıq termin sıpatındaǵı mazmunın ashıw, onıń anıqlamasın ashıp beriw, túsinigin oqıwshılarǵa jetkeriw zárúrli wazıypa esaplanadı. Metodikalıq kózqarastan oqıtıw maqsetine jetiw baǵdarında alıp barılatuǵın oylastırılǵan oqıw háreketleriniń izbe-izligin strategiya dep alsa boladı. Qaraqalpaq tili sóz jasalıwın tereńlestirip oqıtıwda basshılıqqa alınatuǵın oqıtıw strategiyaları bar. Sonıń biri – sın kózqarastan oylawdı qáliplestiriw strategiyası.