SHE`RIY JANRLAR VA SHAKLLARNING NAZARIY ASOSLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maqolada o`zbek adabiyotida qo`llanib kelingan an`anaviy hamda G`arb adabiyoti ta`sirida paydo bo`lgan janrlar xususida dunyo adabiyotshunosligida hamda o`zbek olimlari tomonidan bildirilgan nazariyalar, tezislar, konsepsiyalar haqidagi umumlashma xulosalar keltiriladi.Tadqiq obyekti sifatida olingan manbalar adabiyotshunoslikda juda qimmatli va umrboqiy ekanligi bilan ahamiyatlidir.