MARKAZIY BANK TOMONIDAN PUL BOZORIDA LIKVIDLILIK TAQDIM ETISH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Mazkur tezisda O‘zbekiston Respublikasi Markaziy bank ochiq bozor siyosati amaliy tahlil qilingan. Bunda monetar siyosat instrumentlaridan asosiysi hisoblangan ochiq bozor siyosatining hajmi, davlat qimmali qog‘ozlari va alternativ boshqa qimmali qog‘ozlarda Markaziy bankning foydalanish darajasi o‘rganilgan. Natijalarga ko‘ra, oxirgi ikki yilda Markaziy bank ochiq bozor siyosatini keng ko‘lamda olib bormoqda. Ammo, ochiq bozorda foydalanayotgan qimmatli qog‘ozlar foiz stavkasining pul bozoridagi foizga hamda inflyatsiya darajasiga korrelyatsiyasi mantiqiy qurilmagan.