ТИЖОРАТ БАНКЛАРИ ТОМОНИДАН КРЕДИТ АЖРАТИЛИШИНИНГ ИҚТИСОДИЙ ЎСИШГА ТАЪСИРИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Монетар омиллар аҳолини бандлигига ва иқтисодиётнинг ўсишига таъсир кўрсатишда муҳим ҳисобланади. Ушбу илмий мақолада монетар омиллардан бири - тижорат банклари томонидан жисмоний ва юридик шахсларга кредитлар ажратилиши ва унинг ялпи ички маҳсулот (ЯИМ)га таъсири ўрганилган. Илмий мақолада кредит ажратилиш ҳисобига иқтисодиётнинг қисқа ёки узоқ муддатда ўсиши таҳлил қилинган. Тижорат банклари томонидан кредит ажратилиши Сурхондарё вилояти мисолида 2016-2021 йиллар қиёсий таҳлил қилиниб, кредитлашнинг самарадорлигини ошириш йўллари таклиф этилган.