ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА БАНКРОТЛИК АМАЛИЁТИНИ ТАДҚИҚ ЭТИШ ОРҚАЛИ АМАЛДАГИ МАВЖУД МУАММОЛАРНИ ЕЧИМИ БЎЙИЧА ТАКЛИФЛАР (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Бугунги кунда бюджет олдидаги қарздорлик йиллар сайин ўсиб бормоқда. Мазкур қарздорликларни қисқартириш бўйича амалиётда банкротлик тамойили қўлланилади. Мазкур амалиёт қўлланилишида учрайдиган муаммолар тадқиқ этилиб, ушбу камчиликларни бартараф этилиши юзасидан таклифлар ишлаб чиқилган.