UMUMIY O’RTA TA’LIM MAKTABLARIDA FIZIKA FANINI O’QITISHDA ZAMONAVIY AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqola Axborot-kommunikatsiya texnalogiyalarini ta’lim jarayonida qo’llash texnalogiyasini ishlab chiqish maqsadida yozilgan. Maqolada quyidagi muammolar ko’rib chiqiladi:Kompyuter texnalogiyalari va resurslaridan foydalangan holda umumiy fizika fanini o’rganish asosida o’quvchilar bilimini rivojlantirishni muhim pedagogik muammo sifatida o’rganish. Mazkur maqolada o’quv jarayonini axborotlashtirish va kompyuterlashtirishning asosiy tushunchalari tahlil qilingan,tavsiyalar ishlab chiqilgan va xulosalar berilgan.