ШАЙХ МУҲЙИДДИН ИБН АЛ-АРАБИЙ – ИСЛОМ ТЕОЛОГИЯСИ ВА ТЕОСОФИЯСИНИНГ ЙИРИК НАМОЯНДАСИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ирфон фалсафаси ислом оламида “Шайх ул-акбар” – “Энг улуғ шайх” номи билан танилган Муҳйиддин ибн ал-Арабий (м. 1165-1240) нинг теософик-теологик таълимоти орқали ўзининг юксак чўққисига кўтарилди. Ибн ал-Арабийнинг “Ваҳдат ул-вужуд” – борлиқнинг бирлиги ҳақидаги фалсафаси бутун Мусулмон Шарқини қамраб олди ва Ғарб файласуфларининг қарашларига ҳам ижобий таъсир етказди. Марказий ОСиё – Мовароуннаҳрда Ҳанафия мазҳабига асосланган Нақшбандия тариқати ҳам Ибн ал-Арабийнинг “Ваҳдат ул-вужуд” теологик фалсафаси таъсиридан четда қолмаган