KEMIRUVCHI SOVKA TURLARINING EKOLOGIYASI VA ULARNING FENOLOGIK RIVOJLANISHIGA TA'SIRI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Sovka kemiruvchilar oilasi - Lepidoptera hasharotlarining eng katta va juda keng tarqalgan turlaridan biridir. Bu oilaning ko'pgina turlari ommaviy ko'payish (epidemiyalar) bilan ajralib turadi, bu ko'plab tabiiy va qishloq xo'jaligi ekinlarining hosildorligining keskin o'zgarishiga olib keladi. Sovka kemiruvchilarining ayrim turlari juda muhim ekinlar (paxta, tamaki) hosilini cheklaydi. Ushbu maqolaning natijasi shuni ko'rsatdi, ularning ko'pgina o'simliklarning changlanishida, begona o't hasharotlari populyatsiyasining zichligini tartibga solishda muhim ahamiyatga ega.