TA’LIM-TARBIYA JARAYONLARIDA MARKAZIY OSIYODA YARATILGAN QADIM YOZMA MANBALARDA ILGARI SURILGAN G‘OYALARDAN FOYDALANISH (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada «Avesto» - zardushtiylik dinining muqaddas kitobi hisoblanib, dastlabki Sharq falsafiy qarashlarini o‘zida aks ettiruvchi manba ekanligi izohlangan. Unda insonni kamolotga erishuvida mehnat, ezgulik, insoniylik, soflik, bag‘rikenglik kabi sifatlarning ahamiyati ifodalangan. «Avesto» diniy harakterga ega bo‘lish bilan birga, o‘zida falsafiy, siyosiy, filologik, va tarbiyaviy masalalarni ham qamrab olgan. Zardushtiylik dinining g‘oyalari xususida so’z borganda, ularning to‘g‘rilik bilan yashash va axloqiy unsurlarga asoslanganligini alohida ta’kidlab o‘tilgan.