ILK SHARQ UYG‘ONISH DAVRI MUTAFAKKIRLARI IJODIDA MA’NAVIY YETUKLIK MASALASI TAHLILI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada Sharq Uyg‘onishi davrida ma’naviy-ma’rifiy sohada asosiy masala inson muammosi ekanligi, insoniylik, insonni ulug‘lash g‘oyasi ta’lim-tarbiyaga oid asarlarning asosida rivojlanganligi aks ettirilgan. Bunday asarlar islom dinni ta’sirida yozilganligi pand-nasihat, odob-axloq, yaxshlikka yo‘naltiruvchi omillar yuqori o‘rinda turganligi asoslangan. Sharq Uyg‘onishi davrida ma’naviy-ma’rifiy va axloqiy masalalari asosiy markazda bo‘lganligi asoslanib, bola tarbiyasida bular muhim kasb etishi izohlab berilgan. Hozirgi kunda shu davr bilimlaridan keng foydalanib, yosh avlodni ma’naviy, axloqiy, yaxshlikka moiligini, savodxonligini yanada oshirish asosiy vazifa sifatida izohlangan