INGLIZ TILIDA IDIOMALARNI TARJIMASI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Mazkur maqolada ingliz va o’zbek tillarida ideomalar, turg’un birikmalarning tarjimasida yuzaga keladigan muammolar haqida so’z boradi. Bunda ushbu tillarning oz’iga xosliklari, so’zlashuvchjilarining madaniy o’ziga xosliklari va buning tarjimada inobatga olinishi haqida ilmiy bahs olib boriladi.