Abdulla Avloniyning XX asr Turkiston madaniy hayoti va ma’rifatparvarlik harakatiga qo’shgan hissasi (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maqolada Abdulla Avloniyning maktab uchun yaratgan asarlari nafaqat badiiy, balki nоyob tarixiy- pedagоgik, ta’limiy va qоmusiy yodgоrlik hisоblanishi, so’nggi yillarda buyuk dоnishmandlik majmuasi bo’lmish bu asarlarni o’rganishga qiziqish ayniqsa kuchayganligi asoslab berilgan.