МТТ ТАРБИЯЛАНУВЧИЛАРНИНГ ЖИСМОНИЙ СИФАТЛАРИНИ ОШИРИШ БЎЙИЧА ПЕДАГОГИК ТАЖРИБА-СИНОВ ИШЛАРИНИНГ МАТЕМАТИК- СТАТИСТИК ТАҲЛИЛИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ушбу мақолада ўрта ёшдаги мактабгача таълим ташкилоти тарбияланувчиларнинг жисмоний сифатларини ошириш бўйича педагогик тажриба-синов ишларининг математик- статистик таҳлили очиб берилган. Кўпгина олимлар томонидан ўтказилган тадқиқот натижаларидан келиб чиқиб, болаларнинг натижаси шуни кўрсатадики, шахснинг жисмоний шаклланиши ва жисмоний тайёргарлик динамикаси боланинг меҳнат қилиш лаёқати изчил бажариладиган жисмоний машқларнинг хусусиятига боғлиқдир. Мактабгача таълим ташкилоти тарбияланувчиларининг жисмоний сифатларини ривожлантириш учун ҳаракатли ўйинга асосланган машғулотлар ва жамоавий спорт элементлари билан машқларни тўғри ташкил этиш ва ўтказиш энг муҳим масала ҳисобланади. Шулардан келиб чиқиб, ўрта ёшдаги тарбияланувчиларнинг тажрибагача бўлган жисмоний тайёргарлик натижаларини ёритиб беришга ҳаракат қилинди.