DORIVOR OʼSIMLIKLАR OLАMIDА SHАRQONА DАVO (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Bu maqolada insoniyatning qadimdan turli kasalliklarni davolashda dorivor shifobaxsh oʼsimliklardan foydalanib kelganligi sababli, dorivor oʼsimliklar eng muhim muolaja vositasi hisoblanadi. Qadimgi tabobatda kasallikni davolash asosan mijozga qarab belgilangan. Tabobat ilmi - dunyoda eng qadimgi ilmdir. Bemorning mijozi tomir, til, koʼz, badan va axlat rangidan aniqlab olingan. Tabib nafaqat odam mijozini, balki har bir oʼsimliklardan va hayvonotdan olinadigan dori - darmonlar tabiati va mijozini bilgan shu bilan birga “Tib qonunlari” da koʼrsatilgan dori - darmonlarni tayyorlashda oʼlchov birliklarini hozirgi zamondagi oʼlchamlari, dorivor oʼsimliklarni yigʼib olish, dori - darman tayyorlash, ulardan foydalanishda inson tomonidan eʼtiborga olinadigan foydali maslahatlar keng yoritilib berilgan.