ATMOSFERA BOSIMIDA NITRAT KISLOTA ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ammiakning oksidlanishi orqali nitrat kislota ishlab chiqarish jarayonining tavsifi berilgan, shuningdek, tayyor mahsulot hisoblangan nitrat kislota tavsifi keltirilgan. Asosiy texnologikjarayon va uskunalar tavsiflangan. Nitrat kislota ishlab chiqarishning moddiy va issiqlik balansini hisoblash amalga oshirilgan. Kirish va chiqishning fizik issiqliklari, ekzotermik reaksiyalarning issiqliklari, issiqlik, tizimga havo oqimi bilan kiradigan azot miqdori, ammiakning azot oksidlarigachaoksidlanishi uchun kislorod miqdori hisoblab chiqilgan. Ushbu maqolada Atmosfera bosimida nitrat kislota ishlab chiqarish texnologiyasini takomillashtirish masalasi o‘rganildi.