МАККАЖЎХОРИ ЭКИНИНИ ЕТИШТИРИШДА МАИШИЙ ОҚОВА СУВЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ САМАРАДОРЛИГИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Бухоро шаҳридан чиқадиган маиший оқова сувларида маккажўхори (силос) экинини суғориш тартибларини ишлаб чиқишда 2 йиллик илмий – амалий тадқиқот ишлари олиб борилиб, натижалари ёритилган. Суғориш олди тупроқ намлиги чегаравий дала нам сиғимига нисбатан 70-70% тартибда аллювиал-ўтлоқи тупроқларида мавсумий суғориш биринчи йили 2725 м3/га, суғоришлар сони 4 маротабани, иккинчи йили мавсумий суғориш меъёри 3358 м3/га, суғоришлар сони 5 маротабани ташкил этган бўлса, суғориш олди тупроқ намлиги чегаравий дала нам сиғимига нисбатан 70-80% тартибда биринчи турғун йили мавсумий суғориш меъёри 2816 м3/га, суғоришлар сони 5 маротабани, иккинчи йили мавсумий суғориш меъёри 3449 м3/га, суғоришлар сони 6 маротабани ташкил қилди.