TIBBIY PARAZITOLOGIYANING AHAMIYATI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Tibbiy parazitologiya — bu parazitlar va ularning inson organizmiga ta'siri, shuningdek, parazit kasalliklarini o'rganadigan tibbiyotning bir bo'limidir. Parazitlar — boshqa organizmlarda yashaydigan va ulardan oziqlanadigan organizmlar bo'lib, ular inson salomatligiga jiddiy tahdid solishi mumkin. Ushbu maqolada tibbiy parazitologiyaning asosiy tushunchalari, parazitlar turlari, ularning kasalliklari va davolash usullari haqida so'z yuritamiz.