ҲАРБИЙ ХИЗМАТЧИЛАРНИНГ ЎСМИР ЁШДАГИ ФАРЗАНДИ ИЖТИМОИЙЛАШУВИДА ОИЛАНИНГ РОЛИ (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Оилавий ижтимоийлашувнинг қадри ва аҳамияти шундаки, унинг таъсирида биринчидан, шахс катта, мустақил ҳаётга, жумладан, оилавий ҳаётга тайёрланади, ўзига яраша сифат ва фазилатларни шакллантириб боради, иккичнчидан, ҳар томонлама етук, баркамол, ақлли, соҳ ва саломат шахс бўлиб етишиш имкониятига эга бўлади. Яъни, оила ва унинг соғлом маънавий муҳити болани жамиятда яшашга, ўзига ўхшаш шахслар билан муроса қилиш, ҳамкорликда фаолият юритиш, касб-ҳунарли бўлиш, муомалада аҳлоқ-одоб нормаларига бўйсунишга ўргатади, психологик жиҳатдан тайёрлайди. Мақолада оилавий муносабатларда ота-она ва бола муносабатлари масаласи, бу муносабатларнинг харбий хизматчилар оиласида ўзига хос хусусиятлари ёритилган.