NOVERBAL MULOQOTNING ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKDAGI ROLINI O‘RGANISH: O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA IJOBIY BAHOLASHNING QIYOSIY TAHLILI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Og'zaki bo'lmagan muloqot odamlarning o'zaro ta'sirida hal qiluvchi rol o'ynaydi, ko'pincha og'zaki tilni to'ldiradi va nozik ma'no va hissiyotlarni ifodalaydi. Ushbu maqolada noverbal vositalarning zamonaviy tilshunoslikdagi ahamiyati oʻrganilib, oʻzbek va ingliz tillaridagi ijobiy baho ifodalariga eʼtibor qaratiladi. Qiyosiy tahlil orqali og'zaki bo'lmagan muloqotning turli turlari, jumladan imo-ishoralar, yuz ifodalari va tana tili madaniy va lingvistik kontekstlarda o'rganiladi. Tadqiqot og'zaki bo'lmagan ishoralar turli til muhitlarida samarali muloqot va madaniy tushunishga qanday hissa qo'shishi haqidagi tushunchamizni kuchaytirishga qaratilgan.