"O'SIMLIK DORI VOSITALARIDAN FOYDALANISH: GLOBAL AMALIYOT" (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Fitoterapiya davolashning eng qadimgi usullaridan biridir. Jahon sog‘liqni saqlash tashkilotining (JSST) tadqiqotlari va ekspert xulosalari davolashning muqobil shakllariga, jumladan, fitoterapiyaga talab ortib borayotganidan dalolat beradi. Ushbu maqolada zamonaviy davrda dorivor o'simliklardan foydalanish, jahon pediatriya amaliyotida dorivor o'simliklardan foydalanish chastotasi va sabablari haqida dolzarb ma'lumotlar keltirilgan. 2014-2023 yillarga mo'ljallangan an'anaviy tibbiyot strategiyasining asosiy qoidalari bilan birga o'simlik materiallarini baholash, yig'ish, tayyorlash va ishlatish bo'yicha JSST hujjatlarining umumiy ko'rinishi taqdim etiladi. Shuningdek, o'simliklarga asoslangan dori tarkibiy qismlarining xususiyatlari va uning bolalarda samaradorligi bo'yicha klinik tadqiqotlar natijalari haqida ma'lumot berilgan.