ARAB TILI GOʻZALLIKLARIDAN (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Arab tilining til xususiyatlari juda boy va sermazmun ekanligini koʻpchlik til mutaxasislari tan olishadi. Ammo oʻzbek tili ham oʻz davrida oʻzining beqiyos mavqega ega boʻlganligini bobokalonlarimiz oʻz asarlarida qayd etishgan. Maqolada tilimizda qoʻllaniladigan koʻpgina soʻzlar oʻz ma’nosidan tashqari bir qancha ma’nolarni ifodalashi, shuningdek koʻpgina soʻzlar bir ma’noga ishora qilishi va ularning orasida qoʻshimcha nozik ma’no anglatish xususiyatlari mavjud ekanligi “kelmoq” – “جَاءََ ” soʻzi misolida tahlil qilinadi.