PARRANDACHILIKDA HAR XIL PARRANDALAR TUXUMINING SIFATİ VA TUXUM MAHSULOTLARIGA BIRLAMCHI ISHLOV BERISH TEXNOLOGIK JARAYONI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Parrandachilik chorvachilikning tez yetiladigan tarmog‘i bo‘lib, uni rivojlantirish aholini qisqa muddat ichida qimmatli oziq – ovqat mahsuloti bilan ta’minlash imkoniyatini beradi. Parrandalardan go‘sht tuxum kabi mahsulotlar olinadi. Bundan tashkari pat ham olinadi. Yuqori darajada serpushtlik (ko‘p tuxum qilish) parrandalarning eng muhim sifatidir. Parrandachilikda asosiy tovar mahsulotining miqdori tovuqlarning serpushtligiga bog‘liq bo‘ladi. Maqolamizda parranda tuxumlarini saqlash va parvarish qilish haqida yoritib berilgan.