MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTI TARBIYALANUVCHILARINING MILLIY MUSIQIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISHDA MAQOM ASARLARINING TUTGAN O‘RNI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida olib boriladigan musiqa mashg’ulotida musiqa rahbarining maqom asarlarini o’rgatishga bolgan madaniy-estetik munosabati hamda tarbiyalanuvchilarining milliy musiqiy tafakkurini shakllantirishda maqom asarlarining tutgan o‘rni, shuningdek, bolalarning maqom asarlarini o‘rganish jarayoniga tayyorgarlik holati va ularning musiqiy bilimlari faoliyatida qobiliyalarini faollashtirishning o‘ziga xos xususiyatlari haqida so‘z boradi.