IMS MULTIMEDIA ALOQA TIZIMI VA UNING MANTIQIY VAZIFALARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqola zamonaviy simsiz aloqa tarmoqlari kontekstida IP multimedia quyi tizimi (IMS) va uning mantiqiy funktsiyalari haqida umumiy ma'lumot beradi. 3GPP tomonidan ishlab chiqilgan IMS arxitekturasi IP multimedia xizmatlarini standartlashtirilgan va kengaytiriladigan tarzda taqdim etishga qaratilgan. IMS ning mantiqiy funktsiyalari uchta qatlamga bo'linadi: amaliy server qatlami, seansni boshqarish qatlami va transport va oxirgi nuqta. Maqolada IMS ning asosiy funktsiyalari, jumladan, xizmat ko'rsatish sifati (QoS), moslashuvchan zaryadlash mexanizmlari va integratsiyalashgan xizmatlarni qo'llab-quvvatlash ta'kidlangan. Bundan tashqari, u mobil tarmoqlarda multimediali aloqaning ortib borayotgan talablarini qondiradigan standartlashtirilgan interfeyslar va kengaytirilishi mumkin bo'lgan kelajakka tayyor arxitektura sifatida IMSning ahamiyatini ta'kidlaydi. Umuman olganda, IMS multimedia aloqa tizimi mantiqiy funktsiyalari bilan IP-ga asoslangan tarmoqlar orqali real vaqtda multimedia xizmatlarining keng spektrini taqdim etish uchun mustahkam va moslashuvchan asosni tashkil qiladi.