KURSANTLARINING TEZKORLIK JISMONIY SIFAT KO‘RSATKICH OSHIRISH USLUBLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2022)
Jismoniy sifat ko‘rsatkichlari aslida o‘quv-mashg‘ulot jarayonlarida berilayotgan yuklamalarni to‘g‘ri yoki noto‘g‘ri ta’siriga qarab o‘zgaradi. Bu borada chet el va mamlakatimiz olimlari tomonidan juda ko‘plab tadqiqotlar olib borilgan bo‘lsada yangi mustaqil izlanuvchilar tomonidan xozirgacha yangilanib borilmoqda. Shu qatorda biz tomonimizdan olib borilgan ilmiy tadqiqotga jalb etilgan sinaluvchi-kursantlardan nazorat guruxiga 7 ta guruh tanlab olindi. Ularda tadqiqot boshida kuch sifat ko‘rsatkichlari olingach, an’anaviy o‘quv-mashg‘ulot jarayonlariga kirishishdi. Bir yil davomida olib borilgan tadqiqotning natijalarini aniqlash maqsadida, tadqiqot oxirida nazorat guruhidagi sinaluvchi-kursantlardan takroriy kuch sifatining takomillashish darajasini aniqlash uchun sinov testlari olindi.